BOK-BU: Massatge abdominal coreà

El Bok-bu és una tècnica de massatge manual que s’aplica en l’ABDOMEN (considerat el centre d’energia del cos) .

Rebem l’energia del cel a través de la fontanela i de la terra per la planta dels peus. Les dues energies es troben al centre, en el Bok-Bu (abdomen) i des d’aquí es distribueixen per tot el cos.

L’origen del Bok-Bu es remunta a la Medicina Tradicional Xina segons la qual els desequilibris energètics són la causa de les malalties.

“Per poder guarir una malaltia cal tractar el seu origen”.

Consisteix en diferents tipus de pressió a la zona abdominal: amb la mà, els dits o els artells. Amb això s’aconsegueix desbloquejar l’energia i equilibrar-la a través del moviment i la dispersió dels bloquejos existents. En convergir en l’abdomen l’energia del cel yang amb l’energia de la terra yin es considera que la seva cura és fonamental per aconseguir l’equilibri vital. L’abdomen és un mirall que mostra l’estat dels diferents òrgans i qualsevol anomalia del nostre cos. Per això, l’observació i tractament de la zona abdominal permet prevenir i tractar malalties.

Els beneficis més destacats d’aquesta tècnica són els següents:

– Ajuda a equilibrar l’energia del nostre cos. El Bok-Bu enforteix el centre del nostre cos perquè massatge directament el seu nucli: el melic. Amb aquest massatge es millora la circulació del flux d’energia i de la sang del melic i s’equilibra l’energia Yin i Yang del nostre cos, a més de reavivar el sistema de meridians. D’aquesta manera, s’aconsegueix que desaparegui la tensió dels òrgans interns i els bloquejos. Amb això es combaten els dolors que afecten a la cintura, esquena, espatlles, cames i maluc així com les dolències de la musculatura i el sistema ossi.

– Harmonitza i equilibra els sentiments. Els sentiments negatius s’acumulen tant en el sistema digestiu com en els diferents òrgans. Els òrgans no només s’encarreguen de dur a terme les seves funcions vitals sinó també de regular l’estrès i les emocions. Els sentiments que no han estat filtrats influeixen negativament en els òrgans i, si la tensió corporal i les toxines augmenten, els òrgans poden endurir-se i bloquejar-se. El massatge Bok-Bu busca eliminar la tensió i calmar les emocions negatives per aconseguir que millori el malestar psicològic. Si tenim un cos sa, gaudirem d’una ment sana i, si tenim un cos equilibrat, no tindrem pensaments negatius.

– Elimina les toxines presents en el cos. L’acumulació de toxines és la causa principal de moltes malalties ja que bloquegen la circulació de l’energia, de la sang, de la glàndula limfàtica i del sistema nerviós. Les toxines es creen en els òrgans interns, sobretot en el sistema digestiu, inclosos els intestins gruixut i prim. El massatge abdominal promou l’eliminació de les toxines i amb això dispersa l’energia negativa que bloqueja la circulació entre l’abdomen i els òrgans. Així, tracta directament els òrgans aconseguint reduir la tensió i els bloquejos acumulats i afavoreix la curació natural en regular la circulació de l’energia, de la sang i de la glàndula limfàtica. Gràcies al massatge abdominal, el ronyó aconsegueix filtrar la toxina de l’àcid úric, el pulmó expulsa a través de la respiració diòxid de carboni, el fetge es depura i divideix les toxines líquides i sòlides en molècules, i l’intestí gruixut expulsa les toxines sòlides. D’aquesta manera, es reaviven tots els òrgans del cos, augmentant la capacitat de autocuració de l’organisme.

– La tècnica de massatge Bok-Bu està indicada per a múltiples símptomes:

-Prevenir el restrenyiment
-Afavorir la bona digestió
-Reduir l’abdomen
-Eliminar toxines
-Combatre l’estrès i la migranya
-Donar energia a fetges desvitalitzats
-Tractar pells amb atopia
-Dolor de lumbag i hèrnia discal
-Dolor menstrual i malalties uterines
-Millorar l’estat de la pell
-Potenciar el creixement saludable dels nens
-Augmentar la concentració dels estudiants
-Tractar trastorns del sistema reproductor
-Prevenir la vellesa

-Desenvolupament d’una sessió terapèutica:

El terapeuta, després d’entrar en contacte amb l’energia de la persona a tractar a la zona abdominal, obre el canal energètic del melic per realitzar diferents tipus de pressió segons l’estat físic i energètic de la persona: en el fetge per tractar el cansament, en la vesícula biliar per promoure la secreció de *bilis, en l’estómac per regular l’apetit, en la melsa per restablir el sistema immune, en el pàncrees per augmentar la insulina, en el ronyó per purificar l’organisme i en la bufeta per prevenir la incontinència urinària


Si vols conèixer més sobre aquest tipus de massatge reserva una sessió a la cabina de herbodietètica Coliseum:
[email protected] o al 93 368 75 96.