La UB suprime el máster de homeopatía por falta de base científica

Jo, Joan Alegre, farmacèutic i professor d’aquest Màster d’Homeopatia des de l’any 2006, Des del 1990 he impartit cursos d’homeopatia a l’Acadèmia Mèdico Homeopàtica, a alumnes tots ells amb titulació prèvia universitaria: metges, veterinaris, odontòlegs, infermers i farmacèutics. Han passat més de 500 persones per aquests cursos. Sempre hem utilitzat exposicions científiques.

Crec que després de 25 anys, qüestionar aquesta teràpia i fer desaparéixer aquest màster, sense haver donat l’opció d’un debat, una reflexió, o una trobada, penso que aquesta decisió és molt poc rigurosa i arbitrària. Els membres de l’AMHB no han estat informats d’aquesta decisió, ha estat una sorpresa per tots nosaltres. Tots aquests anys de docència hem mirat de tenir contacte amb personalitats de l’àmbit cientìfic a nivell mundial; hem aportat molta documentació cientìfica als alumnes. Ha estat una decisió, sota el meu punt de vista, precipitada i poc consensuada. Entenc que possiblement hi ha una mancança d’informació i de coneixement per part de qui ha pres aquesta decisió tant arbitrària.

A la web www.amhb.org podeu trobar moltíssima documentació científica; també al nostre blogcoliseum.com hem anat publicant alguns articles, i ara estic més animat a fer públics molt més que tinc al meu abast.

Aquest mes de maig, es celebra a Sant Sebastià el congrés Nacional de Medicina Homeopàtica on un dels ponents serà el Premi Nobel de Medicina Luc Montagnier amb un treball de recerca i investigació on mostra evidències científiques de la homeopatia. També va ser premi Príncep d’Asturies.

Trobo que descalificar aquest màster és també descalificar molts anys de feina de grans investigadors en la Homeopatia. Des de l’AMHB farem tot el possible per donar la volta a aquesta decisió.


JOAN ALEGRE VALLS Farmacéutico especialista en flores de Bach y homeopatía