Qui Som?

FARMACIA COLISEUM

La nostra farmàcia té una llarga història, té més de 100 anys. Inicialment es va dir Farmàcia Sol. Anar als seus inicis és apropar-se l’any 1900. Després, cap al 1930, va ser adquirida pel farmacèutic Dr. Huertas i ell la va batejar amb el nom de FARMACIA COLISEUM. El meu avi, Cayetà Alegre, la va adquirir el 1948 i li va passar en herència al seu fill Josep Alegre Marcet, el meu pare.

Els anys 50-60 són anys de creixement de la industria farmacèutica catalana. El meu pare, aquí a la Coliseum, va desenvolupar diferents preparats i medicaments per després crear el seu propi laboratori farmacèutic: LABORATORIS ALE, S.A. avui absorbit ja per la industria farmacèutica.

Jo, Joan Alegre Valls, em vaig incorporar a la farmàcia l’any 1981. Després de fer els estudis de farmàcia de l’any 1974 al 1979, vaig marxar durant dos anys a viure al camp i conèixer la natura. Vaig aprendre les virtuts medicinals que ens podien aportar les plantes.

L’any 1981 torno a la farmàcia i li faig un gir complert per intentar instaurar una filosofia i coneixements del món natural aplicats al món farmacèutic; d’aquesta manera la Farmàcia Coliseum obre seccions de medicina natural, homeopatia i Teràpia Floral.

homeopatia 01Ja aquests primers anys entro a formar part de l’Acadèmia Médico Homeopàtica de Barcelona (AMHB) després de fer un curs a València organitzat pels laboratoris Boiron i de tenir contactes amb els doctors Jordi Dalmau i Miquel Luqui, presidents de AMHB. Aquests metges em proposen la possibilitat de distribuir a Espanya els productes homeopàtics d’homeopatia clàssica del laboratori Homeoden Bèlgica. Això va portar que el 1986 jo fundés el Laboratori AIAPAdistribuidor dels laboratoris Homeoden Bèlgica, arribant a ser el primer laboratori homeopàtic en numero de vendes a Catalunya. Posteriorment vam ser absorbits pel laboratori Heel Alamània, i vaig col·laborar amb aquest laboratori com a assessor i director de la seva revista homeopàtica “Investigación en Homeopatia”. Amb el treball amb aquesta revista vaig traduir també diferents articles d’investigació en relació a matèrica mèdica, clínica, recerca, etc.

Durant aquests anys també vam crear una llibreria homeopàtica: Llibreria Coliseum, encara en actiu,on es poden trobar llibres d’arreu del món de diferents temàtiques orientades cap a l’homeopatia, teràpia floral, aromateràpia, etc.

Actualment sóc el responsable del Departament de Farmàcia de la AMHB juntament amb altres col·laboradors. Una de les tasques més interessants que hem desenvolupat des d’aquest departament, és la realització de més de 30 experimentacions patogenètiques dels remeis homeopàtics, amb la col·laboració dels alumnes de l’acadèmia, i d’altres escoles nacionals. Això m’ha permès exposar en diferents congressos internacionals la nostra experiència amb els provings.

També, i amb la col·laboració del laboratori Phinter Heel, i el departament de Biologia Molecular de la facultat de biologia de Barcelona, i gràcies a la col·laboració del Dr. Ricardo Casaroli, vaig poder col·laborar en un estudi de recerca per mesurar les modificacions que es donen en el medicament homeopàtic durant la seva preparació, amb la mesura dels raigs infrarojos.
A la Farmàcia Coliseum podreu trobar preparats homeopàtics de diferents laboratoris, tant nacionals com internacionals.

IMG_5045En el camp de les Flors de Bach, he sigut co-fundador de Sedibac, associació pel desenvolupament de les flors de bach, i distribuïdor de les essències Healing Herbs de Julian Barnard, de les flors de California (fes) de Richard Kantz, de les flors d’australia (bush) de Ian White, i moltes altres.

Al llarg d’aquests anys he pogut col·laborar en cursos, congressos, xerrades, etc. amb un objectiu comú: afavorir la difusió i el creixement d’aquestes teràpies.

La naturopatia/fitoteràpia i complementació de la salut, és avui dia una branca molt important de la Farmàcia Coliseum. Des dels anys 80 hem estat oberts a introduir els laboratoris que ens oferien una fitoteràpia de qualitat. Hem col·laborat amb ells en la formació del personal i de diferents terapeutes, amb la idea que aquest tipus de teràpia ha de ser una base fonamental per a la nostra salut.

També hem volgut cobrir totes les necessitats dels doctors, terapeutes i pacients, i una secció molt important a la nostra farmàcia és el laboratori de Fórmules Magistrals on es realitzen preparats a mida per a les necessitats de qualsevol pacient, sota prescripció mèdica. Hi treballem un ampli equip on seguim les normatives establertes en el Real Decret de Formulació Magistral.

Al llarg dels anys 80 i 90 vam col·laborar molt amb els tractaments individualitzats de metadona. Vam viure molt activament tota la problemàtica dels drogodependents associats amb el tema de la SIDA. Van ser uns anys que vam acumular molta informació del que estava succeint amb aquesta temàtica en el nostre país.

L’any 2001 el Josep Alegre, el meu pare, persona que em va facilitar el que pogués desenvolupar totes aquestes activitats, a causa de la seva malaltia, em passa els drets de la Farmàcia Coliseum.

Nosaltres seguim adaptant-nos en tot moment a les noves tecnologies intentant arribar al màxim de gent per oferir una atenció farmacèutica i informació adequada: web, newsletters, xerrades, demostracions personalitzades, assessoraments dietètics, aromateràpia, etc. I moltes altres accions que continuem impulsant.

El creixement de la farmàcia, fins a gairebé 40 treballadors, em determina l’any 2006 a buscar un soci-col·laborador. Julio Rodriguez Pareja ha ajudat a impulsar altres projectes per continuar mantenint la Farmàcia Coliseum com a una puntera en el sector: robotització, informatització a gran nivell, comunicació a clients a través de xarxes socials, botiga on-line, etc.

dieteticaL’any 2012, veient la necessitat d’ampliar serveis amb complementació, alimentació ecològica, vegetariana, etc., i veient la dificultat de poder-ho desenvolupar a la farmàcia, vam obrir la Herbodietètica Coliseum al barri barceloní de Gràcia. En aquest nou espai podem oferir una atenció personalitzada amb els complaments nutricionals, alimentació ecològica, cosmètica i altres serveis a més usuaris.

Tot això no hauria estat possible sense la col·laboració de tot el personal de la farmàcia; persones que algunes d’elles inclús fa més de 40 anys que treballen dia a dia a la Coliseum, i altres que amb la seva joventut i noves idees han aportat el seu estímul en el desenvolupament d’aquests projectes.

Sense dubte, volem continuar donant servei de qualitat a tots aquells que ens ho demanin.