COL·LABORACIÓ FUNDACIÓN PEQUEÑO DESEO

La Farmàcia Coliseum i la Herbodietètica Coliseum han volgut ajudar a la Fundación Pequeño Deseo en una campanya realitzada els mesos de gener i febrer, aportant una quantitat per cada crema de mans i bàlsams labials que comparaven els nostres clients.

Primer volem explicar en què consisteix aquesta Fundació, com duen a terme la seva gran tasca i amb quina il·lusió transmeten tota la seva entrega i entusiasme, que a dia d’avui, ja porten més de 3500 desitjos complerts.

Finalment, us enllacem amb el vídeo d’un Gran Desig fet realitat el mes de desembre del 2016, el que ens ha tocat el cor a l’equip Coliseum molt de prop. Després de quedar diversos dies amb el Pablo i la seva família, la Fundació va encertar plenament, i ens va omplir d’emoció a tots els que vam poder gaudir d’aquesta experiència inoblidable. Importantíssima també la col·laboració del Conservatori del Liceu, el seu equip i els seus alumnes, i també del youtuber Outconsumer.

FUNDACIÓN PEQUEÑO DESEO

La Fundació Pequeño Deseo neix l’any 2000 com una organització sense ànim de lucre, d’àmbit nacional, apolítica i aconfessional, classificada com a organització d’interès social i inscrita en el Registre de Fundacions del Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat amb el número 28/1148.

Fem realitat els desitjos de nens/es malalts crònics o de mal pronòstic amb la finalitat de donar-los suport anímicament i allunyar-los temporalment de la malaltia.

El compliment d’un desig genera emocions positives que tenen un efecte enorme en el seu benestar i en la manera d’afrontar la malaltia, perdurant l’efecte 9 mesos, segons es desprèn del Primer Estudi sobre l’Efecte de les Emocions Positives ** després del compliment de un desig (Col·legi de Psicòlegs, Fundacion Lafourcade Ponce i Universitat Complutense de Madrid).

Treballem dia a dia perquè la il·lusió i l’alegria formin part del tractament.

Treballem de manera individual amb cada nen per convidar-lo a somiar i pugui manifestar la seva major il·lusió, de la mà de psicòlegs infantils, formats i preparats per a això.

FUNCIONAMENT

En la major part dels casos, el desig arriba a la FPD a través del centre mèdic o l’entorn familiar del nen. Qualsevol nen el metge certifiqui la seva malaltia crònica pot acudir a la FPD. De fet, l’equip mèdic té l’última paraula a l’hora de decidir la conveniència del desig. La FPD no treballarà en cap cas sense la conformitat tant de l’equip mèdic responsable del nen com dels seus pares o tutors. A més, la Fundació es reserva el dret d’avaluar els desitjos escollits pel nen en funció de la seva edat i condicions físiques i anímiques.

Una vegada que es posen en contacte amb nosaltres, anem a conèixer als pares i al nen, per explicar-los amb detall el funcionament i per conèixer de primera mà el desig del nen.

Els pares i l’equip mèdic passen a ser els nostres còmplices, ens ajuden a que el nen pugui somiar, conèixer el seu desig i a preparar-lo. A més, en la mesura del possible, intentem que el desig sigui sorpresa fins al moment de la seva realització, ja que l’efecte positiu és més gran.

A continuació, la Fundació informa els pares o tutors de l’infant de la decisió de dur a terme el desig i de les possibles dates per a la seva realització. Fer realitat el desig del nen és absolutament gratuït per a l’entorn familiar del nen. La Fundació corre amb totes les despeses derivades de la seva realització, en els casos en què la família pugui cobrir alguna de les partides, l’estalvi produït es destinarà a realitzar un altre desig

PREGUNTES MÉS FREQÜENTS

QUI POT SER BENEFICIARI D’UN DESIG? Nens i Nenes, que resideixen en territori espanyol i que pateixin una malaltia crònica o de mal pronòstic

COST DEL DESIG: La Fundació corre amb totes les despeses de realització del desig. En els casos en què la família pugui cobrir alguna de les partides, l’estalvi produït es destinarà al compliment d’un altre desig

EDAT LÍMIT: Entre 4 i 18 anys

COM ENS POSEM EN CONTACTE ?: Trucant per telèfon a la Fundación Pequeño Deseo que es trobi més propera a la teva localitat.

QUI POT CONTACTAR AMB LA FUNDACIÓN PEQUEÑO DESEO?: Qualsevol persona (metge, personal sanitari, professors, familiars o amics) que conegui a un nen malalt i que vulgui que la FPD intenti fer realitat el seu desig.

ÀMBIT D’ACTUACIÓ: Espanya

Es diu que una imatge val més que mil paraules, la cara de Pablo al llarg de tot el vídeo ho diu tot:

https://www.youtube.com/watch?v=xJ3z-NLiQlU&spfreload=5

Podem seguir col·laborant amb ells en el següent enllaç:

http://www.fpdeseo.org/es/como-colaborar
** http://fpdeseo.org/sites/default/files/INFORME-ESTUDIO-FPD.pdf


MARTA ALBORCH SANDHIDRIÁN
Farmacèutica Equip Coliseum